Lexikon
Till salu
Startsidan
Skoguide
LänkarNOVEMBER 2022

Klicka på länken nedan om du vill se flera intressanta Barbie reklamfilmer från 60-talet.

Enligt uppgift var dockor, kläder och strukturer prototyper i alla filmer. Så det finns mycket att titta på.

Som att PAK Plain Blouse var en blus och inte en body. Ser ut som de är avklippta! En slips med prickar till Ken, skjortan till Dreamboat i ett PAK,
Skipper med centrerade ögon och Junior Prom med en sjal istället för en stola.

Så om du klarar av att se barn leka med rariteter (!) kan jag verkligen rekommenderar dessa reklamfilmer. Synd bara att bildkvalitén var så dålig på den tiden.

Klicka HÄR


Baggie Francie (brunett) och Baggie Casey (blond) tillverkades ca 1975-76 men jag tycker hon är en tydlig MOD-docka.

Ansiktet är lika som på Quick Curl Francie. Stela ben och plasten är av betydligt sämre kvalitet än t ex TNT Stacey.

Baggie Francie kom i gul bikini och Casey i en rosa och båda dockorna såldes i en påse med en pappkant upptill, därav namnet Baggie som syftar på just påsen.
 Bjöd på detta set till Growing Up Skipper på Tradera för att jag visste att Lena Boström (Pyx på Tradera) hade letat efter bollen i åratal.

Tyvärr blev hon så dålig att jag inte hann skicka den innan hon gick bort. Känns lite sorgligt.Du vet väl att skidorna till Barbies Ski Queen och Kens Ski Champion hade gummisnoddar från början? Torkar så de går inte att använda så klart.
Mycket ovanlig Talking Barbie i svensk version. Min fungerar inte men jag vet att den är helt original. Fattar inte hur billigt jag fick den!

Hörde ett klipp på YouTube och hon låter som i en stel svensk reklamfilm från 60-talet...En amerikansk samlare skickade dessa Halloween-bilder till mig och jag har fått tillåtelse att lägga ut dem här. Tyckte att de var lite roliga.


Detta är en variant på klänningen till Francies Altogether Elegant.

Kjoldelen är i mörk fuchsia istället för hot pink. Denna är inte i så bra skick men man ser ändå skillnaden i färg.